gencat
RSS
Àmbit Atenció Primària de Lleida
Portada • Àrea Professionals • Recerca

Recerca Arnau de Vilanova

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, conscient de la clara interrrelació existent entre qualitat assistencial, docència i recerca, i per tant de l'impacte que la investigació suposa sobre la societat a la que serveix, li ha donat especial rellevància al llarg de la seva existència, tot recollint el repte de representar el paper d’hospital de referència del territori, que ostenta.

Amb la constitució, l'any 1993, de la Fundació Dr. Roc Pifarré es van posar els fonaments per a l'estructuració de la recerca biosanitària a l'àmbit de Lleida. L’any 2004 es va fundar l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) amb la finalitat de crear sinèrgies entre la recerca bàsica, la clínica i l’epidemiològica que es duia a terme a la regió de Lleida, per tal que la recerca biomèdica fos el motor de la millora de la pràctica clínica diària, en benefici de tota la població.

L'IRBLleida va ser fruit d’un acord de col•laboració entre l’Institut Català de la Salut (ICS), la Fundació Dr. Pifarré i la Universitat de Lleida (UdL). Des de llavors, l'Institut s'ha consolidat com l’entitat de recerca sanitària de referència de la regió de Lleida, on hi ha representats investigadors de la Facultat de Medicina de la UdL, de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, de la Direcció d'Atenció Primària Lleida de l'ICS, dels Serveis Territorials de la Conselleria de Salut i de l’Hospital de Santa Maria.

Actualment L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, articula la seva activitat investigadora en l'àmbit de l'IRBLleida. Les árees de major producció científica són el càncer, la patologia renal i vascular, la patologia respiratòria, especialment la relacionada amb l'apnea del son, la patologia pleural, la diabetis i les malalties del sistema nerviós central. Podem asenyalar àrees emergents, com la patologia infecciosa, amb esment destacat a la nosocomial, i la recerca i innovació en equips biomèdics i quirúrgics, emprant les instal•lacions que l'IRBLleida té a Torrelameu, que permeten experimentar amb el porc com organisme mimètic.

En aquest context es desenvolupa un nombre elevat d'assaigs clínics, convenis amb empreses del món biotecnològic i biomèdic, i projectes de recerca obtinguts en convocatòries competitives a càrrec d'organismes privats i públics, espanyols i europeus.

©Informàtica TICs Gerència Territorial Lleida. Tots els drets reservats. Avís Legal